Verpleegkundige Chronische Beademing

Standplaats:
Utrecht
Startdatum:
27.11.2017
Einddatum:
31.12.2017
Uren per week:
32

Het UMC Utrecht is op zoek naar een Verpleegkundige Chronische Beademing.

Afdelingsinformatie                         

De Respiratory Care Unit (RCU) is een klinische afdeling die sinds april 2015 gevestigd is in het UMC Utrecht. Op deze afdeling worden patiënten met een chronisch respiratoire insufficiëntie in- , over- of bijgesteld op thuisbeademingsapparatuur. Kenmerkend voor onze afdeling is dat het geplande zorg betreft en geen acute zorg.
Door een samenkomst van factoren heeft de afdeling momenteel te kampen met een tekort aan verpleegkundigen die de rol van oudste van dienst kunnen vervullen. Het team is onlangs aangevuld met leergierige en jong gediplomeerde verpleegkundigen die momenteel bezig zijn om zich te bekwamen in de beademingszorg. Hiervoor worden zij intern opgeleid door de ervaren collega’s, een verpleegkundige specialist, verpleegkundigen van het ambulante team en artsen van het Centrum voor Thuisbeademing.
De afdeling biedt momenteel plaats aan 3 bedden.
 
Functieomschrijving                       
Als ervaren verpleegkundige met kennis op het gebied van (thuis)beademen ben je in staat de eindverantwoordelijkheid te dragen voor de verpleegkundige- en beademingszorg aan onze patiënten. Door je ervaring voel jij je snel thuis in een nieuwe omgeving, kun je werkprocessen doorzien, kun je structuur aan brengen in werkzaamheden en overzicht houden.
Je bent het aanspreekpunt voor onze jong gediplomeerde verpleegkundige die nog niet bevoegd en bekwaam zijn om alle onderdelen van de beademingszorg en andere voorbehouden en risicovolle handelingen zelfstandig uit te kunnen voeren. 
 
Je houdt ervan om collega’s te coachen en hen een veilig leerklimaat te bieden. Je geeft gevraagd en ongevraagd feedback en evalueert de werkzaamheden en samenwerking met je collega’s. Je helpt hen ontwikkelen op zowel het vlak van beademen maar ook als beginnend beroepsbeoefenaar om hun taakvolwassenheid te vergroten. Je let erop dat de zorg binnen de kaders van het patiëntenzorgbeleid en het medisch behandelplan wordt verleend.
 
Functie-eisen/doelgroeppersoon

  • Kennis van diverse beademingsapparatuur zoals, Vivo 40, Vivo 50, Astral, Trilogy, Breas, PLV, Elisée, Coughassist is een pré.
  • Na het volgen van een aantal bijscholingen/ instructies met betrekking tot specifieke beademingsapparatuur/en zorgvaardigheden is je kennis m.b.t.  NPPV, MPPV en TPPV en LVR technieken weer up to date en ben je snel inzetbaar op de afdeling.
  • Je levert graag een actieve bijdrage aan de professionele groei en ontwikkeling van het team.
  • Het streven is om  bij voldoende deskundig verpleegkundigen het aantal bedden uit te breiden naar 5 á 6.
  • Onregelmatige diensten maken onderdeel uit van de functie.

 

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten