Verpleegkundige Hematologie / Oncologie

Standplaats:
Utrecht
Startdatum:
27.11.2017
Einddatum:
31.12.2017
Uren per week:
32

Afdelingsinformatie
De afdeling Hematologie valt onder het UMC Utrecht Cancer Center. Wat ons uniek maakt is dat wij sinds kort alle oncologische zorg onder één dak hebben. Ook is er een prachtig gastenverblijf waar naasten van de patiënt kunnen overnachten. Bovendien werken wij binnen het Cancer Center multidisciplinair waarbij we het zorgpad van de patiënt volgen. De drijfveer van het Cancer Center is mensen met kanker genezen en indien dat niet meer mogelijk is tóch de kwaliteit van het leven verbeteren. Daar zetten wij ons iedere dag opnieuw volledig voor in. Samen ontwikkelen wij de zorg van morgen. Onze ervaring, expertise en wil om de zorg voor mensen met kanker te blijven verbeteren maken het verschil.

Het is een afdeling waar polikliniek, dagbehandeling en kliniek aan elkaar verbonden zijn. De sfeer is open en stimulerend.

De afdeling Hematologie van het UMC Utrecht heeft zich sterk geprofileerd als nationaal en internationaal centrum voor beenmerg- en stamceltransplantaties. Het is een van de unieke centra waar (onverwante) stamceltransplantaties worden verricht; het UMC Utrecht heeft zich hier een grote naam in verworven. De afdeling participeert volop in diverse klinische studies en behoort tot de meest includerende centra.

Kwaliteitsbeleid en maatschappelijke transparantie neemt in het beleid van nu en de komende jaren een steeds prominentere plaats.

Functieomschrijving
Het specialisme Hematologie is enorm in ontwikkeling en maakt een grote groei door. Daarom zijn we op zoek naar jou! Als verpleegkundige Hematologie houd jij je bezig met de complexe zorg voor mensen met bloedkanker en bloedziekten. Voor deze doelgroep zijn protocollen van levensbelang. We verlenen zorg aan zeer ernstig zieke, dan wel terminale patiënten. Als oncologieverpleegkundige ben je dagelijks bezig met leven en dood. Je behandelt iemand lichamelijk, maar begeleidt patiënten ook geestelijk. Psychosociale ondersteuning is minstens even belangrijk. Zeker op een afdeling als Hematologie. Dit vraagt ook iets van jouw emotionele weerbaarheid.


Wij bieden
Wij bieden een afwisselende en uitdagende functie als (oncologie)verpleegkundige op de verpleegafdeling hematologie waar geïntegreerde medische en verpleegkundige zorg wordt gegeven in hoog complexe zorgsituaties.

Wij vragen
Een energieke, enthousiaste en flexibele professional die bereid is te investeren in kwaliteit van zorg en veranderingsprocessen. Verantwoordelijkheid voor (de naasten van) de patiënt en collegiale samenwerking zijn hierin bepalende succesfactoren.

Functie-eisen

Je bent Inservice A/MBO/HBO-V'er (met het liefst de vervolgopleiding oncologie). Daarnaast heb je 1-2 jaar relevante werkervaring en je voelt je betrokken bij het vakgebied oncologie / hematologie. Je draagt graag bij aan nieuwe technische ontwikkelingen en bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in de onco-hematologische zorg. Ook onder hoge werkdruk lukt het jou de patiënt excellente zorg te bieden.

 

< Ga terug naar het overzicht met alle opdrachten